een duurzame bouwsector? 

wij zorgen ervoor

Is beton een duurzaam materiaal?

In de zin dat het lang meegaat, ja! Tegelijk komt bij de productie van beton heel wat CO2 vrij. Bij Becoton geloven we dat dat anders en beter kan. Dat het mogelijk is om minder impact te hebben op het milieu. Door de keuze van materialen en door efficiënt om te gaan met energie bijvoorbeeld. We kiezen vandaag al voor 100 % groene energie dankzij energieleverancier Trevion en we werken aan manieren om in de toekomst steeds duurzamer te werken en te produceren.

100% groene stroom van Trevion

Trevion ijvert voor betaalbare groene stroom voor iedereen en blijft investeren in hernieuwbare energie en technologieën. Dat werpt zijn vruchten af, want al jaren prijken ze bovenaan het groene-stroom-klassement van Greenpeace met een perfecte score. Geen enkele niet-coöperatieve energieleverancier doet het hen na.

greengeeks: groene webhosting

GreenGeeks produceert maar liefst 3x haar eigen groene elektriciteitsverbruik. In combinatie met meer dan 10 jaar ervaring en onverslaanbare snelheden, vonden we in dit bedrijf de ideale, milieuvriendelijke partner voor onze groene webhosting.

Encon: energiemonitoringsysteem

Om op een duurzame manier een maximaal energierendement te halen, doen we met Encon aan energiemonitoring. Zo ontdekken we niet alleen hoe het gesteld is met ons energieverbruik, we krijgen ook tips om onze energieprestaties te verhogen en continuïteit te bereiken in onze topprestaties.

renewi: gesorteerde afvalophaling

Renewi, één van de grootste spelers in Europa op vlak van afvalverwerking, helpt ons om ons bedrijfsafval efficiënt, veilig en milieuvriendelijk af te voeren. Meer dan het afval in te zamelen, verwerken of bewerken ze ons bedrijfsafval tot energie of grondstoffen voor de producten van morgen.

cottover: ecologisch verantwoord werkmateriaal

Ook de keuze van onze werkkleding heeft een wereldwijde impact. Daarom kiezen we voor onze bedrijfskleding voor Cottover, een bedrijf dat eco-labels gebruikt die zowel het product als de productieketen dekken met betrekking tot gezondheid, milieu-impact, arbeidsomstandigheden en de kwaliteit.

ecosia: elke zoekopdracht telt

Ecosia plant bomen terwijl je browst. We installeerden deze zoekmachine en genereren zo bij elke zoekopdracht inkomsten om Ecosia te helpen om bomen te planten.

ray&jules: zongeroosterde koffie

Met koffiebonen van Ray&Jules zijn we niet alleen zeker dat ze fairtrade zijn. We steunen er ook een Belgische start-up mee die een eigen gepantenteerde, op zonne-energie aangedreven brander heeft ontwikkeld.
100% petroleum-vrij. 100% smaakvol!

suggesties voor onze duurzame
werking? we horen het graag!

Wil je net als wij het verschil maken? Laat ons weten hoe we samen onze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het milieu, mensen en materialen.