predallen

een stevige basis.

Predallen of breedvloerplaten zijn dunne geprefabriceerde betonplaten met onderbewapening. Ze zijn geschikt voor vloeren in alle soorten bouwwerken. becoton maakt de platen op maat van elke werf, dus met de nodige uitsparingen voor trappen of leidingen bijvoorbeeld. Dankzij het gebruik van predallen beperk je het bekisten op de werf. Dat levert een belangrijke tijdswinst op ten opzichte van alles ter plaatse bekisten.

Predallen worden op de dragende muren van een gebouw geplaatst en gestut. De platen zijn aan de bovenzijde ruw en voorzien van tralieliggers. Op de werf moeten alleen nog de voegwapening, bijlegwapening en de bovenwapening geplaatst worden. Het beton dat daarbovenop wordt gestort, geeft de volledige stevigheid aan vloer. Het eindresultaat is een massieve, monoliete vloer met hoge brandweerstand en goede geluidswerende eigenschappen.

van plan tot plaatsing in 6 stappen

01. Aan de slag

Dit hebben we nodig om te kunnen starten met je dossier:

• gegevens van de bouwheer, aannemer, bouwhandelaar, architect en betoningenieur

• de betonstudie in AutoCad

• de gewenste afwerking: ruwe of gladde breedvloerplaten

• de gevraagde levertijd: ongeveer twee weken voordien worden de legplannen opgesteld en verstuurd.

02. Legplan opstellen

Ons vertrekpunt is de betonstudie in AutoCad. Die vermeldt de wapening voor de breedvloerplaten, de details over balken en poutrellen, de totale vloerdikte en de extra onder- of bovenwapening. We stellen de best mogelijke indeling voor op het legplan.

03. Goedkeuring

De geprinte legplannen gaan ter controle en goedkeuring naar de bouwhandelaar, architect en betoningenieur.

04. Productie

Na goedkeuring van de afmetingen en wapeningen gaan de breedvloerplaten in productie. Na het ontkisten blijven de breedvloerplaten
nog 1 dag uitharden voor we ze vervoeren.

05. Levering

De breedvloerplaten worden geleverd op de datum die werd afgesproken met de bouwhandelaar of aannemer. Op de afleverbon staan het
totaalgewicht en de afmetingen van de breedvloerplaten.

06. Plaatsing

Met de vrachtwagenkraan (tot ruim 20 m) kunnen we de breedvloerplaten vakkundig plaatsen.

voordelen van predallen

  • Alle predallen worden op maat gemaakt. Je kiest dus zelf de vorm en afmeting.
  • Uitsparingen voor trappen, leidingen … van gelijk welke vorm kunnen worden voorzien.
  • Snelle en eenvoudige montage volgens de plaatsingsplannen.
  • Geen ondervloerbekisting nodig, enkel voldoende ondersteuning tijdens montage en afwerking.
  • De beperkte dikte van de breedvloerplaten (5 cm) laat toe dat er extra wapening, ventilatieleidingen, elektriciteits- en waterleidingen in de vloer kunnen worden verwerkt.
  • Hoge brandweerstand en geluidsisolatie, ideaal in appartementen.

Afwerking

Breedvloerplaten met gladde en strakke zichtzijde

De platen worden gestort in vlakstalen bekistingsbanen. Daardoor is de onderkant glad en strak met een grijze betonkleur. In kelders, werkplaatsen en garages is verdere afwerking zelfs overbodig. Wil je gladde breedvloerplaten bepleisteren, breng dan vooraf een hechtingslaag aan.

becoton-breedvloerplaten met reliëfstructuur (traanprofiel) aan zichtzijde

De becoton-vloerplaten hebben aan de onderzijde een unieke reliëfstructuur, gevormd door een uniform traanprofiel in de bekistingsbanen. Dit bijzondere productieproces geeft aan de breedvloerplaten een onmiskenbare meerwaarde. De Becoton-platen geven het plafond een uniforme reliëfstructuur die niet alleen de ideale ondergrond vormt voor bepleistering, maar ook vanuit esthetisch oogpunt bijzondere mogelijkheden biedt.

Met het oog op latere bepleistering wordt bij de productie van de becoton-breedvloerplaten uitsluitend gebruik gemaakt van een biologisch afbreekbaar ontkistingsmiddel op waterbasis, dat in de vorm van een emulsie in de bekistingsbanen wordt aangebracht. De kans op achterblijvende olieresten op het te bepleisteren betonoppervlak is hierdoor onbestaande, wat de kwaliteit van het latere pleisterwerk alleen maar ten goede komt.

wat onze klanten
over ons zeggen

Becoton hanteert een soepele planning en kan daarom snel inspelen op just-in-time leveringen. Ook op de steeds complexer wordende bouwplaatsen. Van prefab balken tot kolommen, in Becoton vonden wij een all-in partner die ons met een snelle en correcte service bijstaat bij zowel grote als kleine projecten.  
Tim Van Buggenhout
bestuurder | Van Buggenhout bv
Reeds vele jaren werken we samen met De Smedt voor levering van balken en predallen.
We hebben vooral een goede samenwerking met het hele team (en Marina in het bijzonder), die met hun glimlach ervoor zorgen dat we van een zeer vlotte samenwerking kunnen spreken.
Daarnaast zorgen de duidelijke plannen er ook mee voor dat we zeer tevreden zijn over het geleverde eindproduct.
Swa Snijers
Bouwbedrijf F. Snijers nv
Becoton is reeds verschillende jaren onze vaste leverancier voor de levering van onze prefab balken. Heldere offertes, duidelijke productietekeningen, proper afgewerkte balken, en een zeer constructieve communicatie zorgen ervoor dat ze ons tot zeer tevreden klant mogen benoemen!
Jeroen Hendrickx
Manager Uitvoering | Ooms Woonrealisaties nv

downloads

We maken het je graag makkelijk. Hier vind je verschillende documenten en certificaten met technische gegevens en praktische informatie.